SWE DEU ENG
logo_banner
200673 Besökare sedan den 4 januari 2010
Hem Om mig Plats Radiostation Historia Loggbok Statistik Mode-databas Alfabet decoder DXCC-QSL

Min aktuella översikt för alla öppna och betalda QSL-kort på QRZ.COM >>> Länk

Om du har några frågor, vänligen kontakta mig!

God dag! Här är amatörradiostationen SA2BFO från norra Sverige ...

Fredag, 21 Januari 2022

I en tidsälder av Internet, Facebook, Instagram och Co, är amatörradio en hobby som fortfarande är fascinerande. Jag har varit radioamatör på bandet i cirka 35 år nu. Mediet av teknik och radio har lockat mig sedan jag var 12 år och det har alltid varit ett stort intresse för att kommunicera med människor på andra kontinenter, länder och områden. Morse-telegrafi och radiotelegrafi är bland de vackraste sätten för mig att upprätta radioförbindelser med liten ansträngning, som för 100 år sedan. Men nya, moderna digitala driftsätt som bild-, röst- och textöverföring är nu en del av vardagen och möjliggör nästan obegränsad kommunikation. Amatörradiohobbyen är så mångsidig att jag själv bara kan använda en liten del. Om du också letar efter kontakt med andra människor eller kulturer, kanske har lite tekniskt intresse eller vill lära dig ett språk, så har du hittat rätt hobby för dig.

Det är därför jag kommer också att höra igen sedan 2009 i norra Sverige under min anropssignal SA2BFO eller SE2S.

Jag hoppas att du gillar turnén och ser fram emot din feedback ...
Andreas (ex Y47UL, DL2VIC)

Håll dig frisk!

Vad är amatörradio?

Ur juridisk synvinkel är amatörradio en internationellt erkänd radiotjänst - till exempel maritim radiotjänst, flygradiotjänst eller sändningstjänst. Amatörradio är en radiotjänst som är idealisk lämpad för radioamatörer för experimentella och vetenskapliga studier, för sin egen vidareutbildning inom det tekniska området och även för att lära sig nya språk. Människor som bedriver sin hobby under namnet amatörradio stannar oftast med denna fritidsaktivitet i årtionden eller till och med hela sitt liv. Amatörradio är inte bara en fascinerande hobby, utan fullgör också uppgifter om civilskydd vid en katastrof. Det finns för närvarande cirka 3 miljoner radioamatörer över hela världen. De flesta radioamatörer kommer från Japan med cirka 1,4 miljoner. Tyskland ligger också på femte plats bakom Japan, USA, Thailand och Sydkorea med cirka 65 000 licensierade radioamatörer.
Radiopicture

Väderkam ...

Väder

Vädret 24 timmar tillbaka! [visa]

De aktuella tiderna från vissa städer

UTC
2022-01-21
13:30
+00:00 h
Europe/Berlin
2022-01-21
14:30
+01:00 h
Europe/Moscow
2022-01-21
16:30
+03:00 h
Asia/Singapore
2022-01-21
21:30
+08:00 h
Asia/Tokyo
2022-01-21
22:30
+09:00 h
Australia/Sydney
2022-01-22
00:30
+11:00 h
Pacific/Auckland
2022-01-22
02:30
+13:00 h
Pacific/Honolulu
2022-01-21
03:30
-10:00 h
America/Vancouver
2022-01-21
05:30
-08:00 h
America/New_York
2022-01-21
08:30
-05:00 h
America/Halifax
2022-01-21
09:30
-04:00 h
America/Buenos_Aires
2022-01-21
10:30
-03:00 h

DX-information

Månad: Januari

dxsummit.fi

Viktig QSL-information!

1. Elektroniska formulär, endast LoTW / QRZ.COM!
2. eQSL endast via HAMLOG!
3. Mottaget QSL-kort via byrå, även SWL, bekräftas!
4. QSL-kort direkt! ENDAST med en SASE (Svergiebrev)! Annars skickar jag QSL över byrån!
5. Jag accepterar inte någon annan onlineplattform! Snälla fråga inte!
life.jpg

Det nuvarande vädret ...

Propagation Monitor

VHF Aurora...
Aurorastatus
50 MHz Es...
Es-Status 50 MHz
70 MHz Es...
Es-Status 70 MHz
144 MHz Es...
Es-Status 144 MHz
Tages MUF & Es...
MUF_ES_Status
Wikipedia link
warning.png

Juridisk information

Allmänna avtalsvillkor link

GDPR link

Kontakt link